Idegenvezetés

3. Terek vonzásában

A Kossuth tér és a Szabadság tér, a Magyar Szecesszió Háza

Sétánk első felében három szobrot csodálhatunk meg a Kossuth tér közelében: az 1956-os forradalom idején miniszterelnökként tevékenykedő Nagy Imre szobrát, az országának függetlenségéért harcoló magyar és erdélyi fejedelem, II. Rákóczi Ferenc szobrát, valamint a nagy 19. századi költő, József Attila emlékművét. Ezután áttekintjük Budapest legemblematikusabb épületének, a Steindl Imre tervei alapján készült Parlament építésének történetét és felelevenítjük jelenlegi működésének néhány jellemzőjét. A homlokzatát díszítő szobrokat egy egyszerű, de kiváló fekvésű menza ablakaiból is megcsodálhatjuk.

Következő állomásunk egy másik tér, amely sokkal kevésbé van „szem előtt”. A Szabadság teret ugyanis méltán nevezhetjük Budapest egyik rejtett kincsének. A hatalmas osztrák kaszárnya 1886-os megszüntetése után kialakított téren ma olyan emlékműveket találhatunk, mint az örökmécses, a szovjet emlékmű vagy a Bandholtz emlékmű, amelyek különféle módon szimbolizálják a szabadság fogalmát. Gyönyörű épületei – a Magyar Televízió székháza, a Magyar Nemzeti Bank és a régi Postatakarék az eklektikus és a szecessziós stílus képviselői.

A Szecesszió adja témáját sétánk harmadik állomásának is. A Magyar Szecesszió Háza három emeleten berendezett kiállítással és elragadó kávézójával várja e stílusirányzat rajongóit!

Árképzés és árak

  • A "Terek vonzásában" sétánk ára a résztvevők számának függvénye.
  • Túránk 6 év alatti gyermekek számára ingyenes.

A csoportok kedvezményben részesülnek, lépjen kapcsolatba velünk és kérje egyedi ajánlatunkat.

 

Résztvevők száma

Ár

1 fő

8 000 Ft

2 fő

14 000 Ft

3 fő

20 000 Ft

A feltüntetett árak tartalmazzák a Magyar Szecesszió Házába szóló belépőjegyet.


« vissza...