Idegenvezetés

1. Ezeréves séta

A Millenniumi emlékmű és a Vajdahunyad vára, a Liszt Ferenc Emlékmúzeum, a Párizsi Nagyáruház… Budapesten

A tekintélyes méretű, két impozáns múzeummal határolt Hősök tere azonnal megragadja az ideérkező látogatót. Akár egy történelemkönyv, lehetővé teszi számunkra, hogy nyomon kövessük a magyarság ezer éves nagy kalandját a Kárpát-medence elfoglalásától 1896-ig, a tér felavatásának időpontjáig. Melyek voltak az oszlopcsarnok történelmi személyiségeinek érdemei? Milyen szempontok szerint kerültek kiválasztásra? Vajon a Drakula gróf névvel illetett Vlad Ţepeş is megtalálható valamilyen formában ezen a téren? Miután megválaszoltuk e kérdéseket, és még számos más vetületet is, folytatjuk sétánkat a Vajdahunyad vára felé, miközben elképzeljük, hogyan zajlott le a Magyarország történelmének ezeréves évfordulója alkalmából rendezett ünnepségsorozat, amikor is ez az épüket csupán egy színházi díszlethez hasonlatos papírvár volt csupán…

De nincs ünneplés zene nélkül. Tíz évvel az évforduló előtt, Liszt Ferenc a tér közelében lakott. A mai szemmel igaz európainak tekinthető zeneszerző nagy tiszteletet tanúsított Magyarország iránt. Ez tükröződik többek között a Magyar Rapszódiákban, a nehézségükről híres zongoradarabokban. Sétánk második nagy állomása a Mester utolsó lakhelye, ahol 1881 és 1886 élt.

Az évtizedeken átívelő sétánk 1991-ben ér véget, amikor is a Párizsi Nagyáruház megnyitotta kapuit. Fedezzük fel, mi maradt belőle napjainkra!

Árképzés és árak

  • Az "Ezeréves sétánk" ára a résztvevők számának függvénye.
  • Túránk 6 év alatti gyermekek számára ingyenes.

A csoportok kedvezményben részesülnek, lépjen kapcsolatba velünk és kérje egyedi ajánlatunkat.

 

Résztvevők száma

Ár

1 fő

8 000 Ft

2 fő

14 000 Ft

3 fő

20 000 Ft

A feltüntetett árak tartalmazzák a Liszt Ferenc Emlékmúzeumba szóló belépőjegyet, valamint az "audioguide" használatát.


« vissza...